Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι τι θα έκανε διαφορετικό;

Αυγερινος Κ.Χατζηχρυσος

Είναι καλή εποχή να ξαναδιαβάζεις Ντοστογιέφσκι αφού δεν έχεις και να πας πουθενά, αν έχεις την ατυχία να ζεις στην χώρα που ο πρωθυπουργός της κατάφερε το ακατόρθωτο. Από την απόλυτη επιτυχία του πρώτου lockdown, το οποίο όλη η υφήλιος έφερνε ως παράδειγμα, κυρίως λόγο ότι το χειμώνα δεν είμαστε χώρα «τράνσιτ» ώστε να έρχονται πολύ από το εξωτερικό, ενώ οι πολίτες έδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία.

Μετά τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αυτόματος πιλότος στην Υγεία, άνοιγμα στο Τουρισμό, αδιαφορία για τα μέσα μεταφοράς, καμία προετοιμασία στα σχολεία, εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας υγείας και φυσικά μειώσεις μισθών, αύξηση λογαριασμών, πρωτιά στην ύφεση.

Η φράση «όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή» γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.  Ήδη η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει δύο νέες φυλακές στην Δράμα και την Ασπρόπυργο, τα σχολεία είναι κλειστά λόγω πανδημίας και ήρθε η ώρα και τον ανώτατων ιδρυμάτων. «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 678 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s