Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι Πανεπιστήμιο» (Βίντεο)

netakias

Υπέρ του κλεισίματος πανεπιστημιακών τμημάτων, της μείωσης των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών – οι οποίοι διαδήλωναν απ’ έξω – επιχειρηματολόγησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση, από κοινού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου», την Δευτέρα, στον Άγιο Δημήτριο.

Επιχειρώντας να «συνδέσει» τα όνειρα των παιδιών με τις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους μαθητές είπε πως την απόφαση θα πρέπει «να μπορείτε να την πάρετε εσείς οι ίδιοι, γνωρίζοντας όμως, ποια είναι τα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση στο μέλλον».

Προσθέτοντας, ότι «δεν είναι τυχαίο σήμερα, ότι ένας στους τέσσερις που φοιτούν σε δημόσιο ΙΕΚ είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μπορεί να πήραν ένα πτυχίο σ’ ένα γνωστικό αντικείμενο που μπορεί να τους ενδιέφερε, πλην όμως μπορεί να διαπίστωσαν ότι αυτό το πτυχίο τελικά δεν τους άνοιγε την πόρτα της επαγγελματικής…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 275 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s