«Δουλειές ξανά»; Όχι για τους ανέργους… – της Ελένης Τσερεζόλε

netakias

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 8ΩΡΟ ΡΕΠΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΜΙΣΘΟΣ 10ΩΡΟ (1)

Την ώρα που η κυβέρνηση της γαλάζιας αριστείας τινάζει στον αέρα τα δημόσια οικονομικά (το χρέος βρίσκεται πάνω από 200% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το 120% το 2010 όταν η χώρα έμπαινε στον κυκεώνα των Μνημονίων), ο υπουργός Εργασίας, με νομοσχέδιο υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Δουλειές Ξανά», κατεδαφίζει τον ΟΑΕΔ, που υπό το πρόσχημα της «αναδιοργάνωσης», μετονομάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Κωστής Χατζηδάκης: Θα τιμωρούνται όσοι παραμένουν άνεργοι – Ποινές από 3 μήνες έως 2 χρόνια

Το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή του ονόματος, αλλά η ισοπέδωση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη, επικεφαλής του ΟΑΕΔ. Με ξεκάθαρα τιμωρητική λογική ο Υπουργός προωθεί δύο άξονες. Της «εκκαθάρισης» των μητρώων του Οργανισμού και της «επανεκκίνησής» του. Δύο «δούρειους ίππους» για την καταρράκωση κάθε προσπάθειας αποτελεσματικής στήριξης των ανέργων απέναντι στις συνέπειες του πολέμου, την ακρίβεια, την…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 152 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s