«Μπούμερανγκ η δήθεν σκευωρία Novartis για την κυβέρνηση…» της Ελένης Τσερεζόλε

netakias

Καίρια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, θέτει το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας DOCUMENTO, στον απόηχο της κατάθεσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ερωτήματα που αφορούν στη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα σε σχέση με μία υπόθεση την οποία ήδη διεθνείς οργανισμοί έχουν στηλιτεύσει.

Χαρακτηριστική περίπτωση του ΟΟΣΑ που με πρόσφατη έκθεσή του καθιστά την κυβέρνηση ουσιαστικά υπόλογη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του σκανδάλου NOVARTIS, αναφερόμενη μάλιστα σε αντίποινα κατά των πληροφοριοδοτών και σε απόπειρες αποκάλυψης της ταυτότητάς τους. Τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, γιατί αποτρέπουν όσους θα μπορούσαν να καταγγείλουν πράξεις διαφθορά.

Πλέον οι αποκαλύψεις της εφημερίδας αποτελούν μείζον πολιτικό θέμα καθώς φέρνουν στο φως το ότι η βασική πηγή του για τα ρεπορτάζ της για την υπόθεση ήταν ο προστατευόμενος τότε μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος είχε διατελέσει επί μακρόν (2004-2014) άτυπος σύμβουλος…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 148 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s