Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ρήτρα επιστροφής στο μεσαίωνα

Αυγερινος Κ.Χατζηχρυσος

Η Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του και τα πιστεύω του. Αντιθέτως η «ευγενής» καταγωγή του και η πίστη του στην ταξική υπεροχή του, την «Αριστεία» όπως την αντιλαμβάνεται, είναι κάτι που πάντα δήλωνε δημόσια, αν και οι περισσότεροι έκαναν πως δεν άκουγαν ή παραπλανήθηκαν από την διάχυτη μιντιακή προπαγάνδα των μεγάλων συγκροτημάτων, τα οποία ανήκουν σε ιδιοκτήτες προερχόμενους από την ίδια κοινωνική τάξη.

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα», δήλωσε από την 82η ΔΕΘ του 2017 (16/9) στην ομιλία του, ως πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρος ο πυρήνας της διακυβέρνησής του, με το επιτελικό κράτος που έχει δημιουργήσει, διαπνέεται από το παραπάνω ελιτίστικο σκεπτικό, την παθητική δημοκρατία (la démocratie passive) και ενεργητική εξουσία (l’autorité agissante), τα χαρακτηριστικά Βοναπαρτισμού (le bonabartisme),

Ακόμη…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 544 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s