Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας για την άμεση στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Νομός Κορινθίας, ένας από τους πιο παραγωγικούς νομούς της χώρας, αντιμετωπίζει από τις αρχές του 2020 πολλά προβλήματα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος.

Από την αρχή της πανδημίας και την πρώτη καραντίνα είχαν αρχίσει να φαίνονται τα προβλήματα, τα οποία έγιναν αδιέξοδα με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντιμετώπιση επιπτώσεων πανδημίας, εκτίναξη κόστους παραγωγής με αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, εφόδια, πετρέλαιο, ενέργεια, ζημιές λόγω κλιματικής αλλαγής, κουτσουρεμένες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, μη ένταξη καλλιεργειών της Κορινθίας στο ad hoc πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό του 2021, μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για τα καμένα από τις φωτιές, είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις των πολιτικών της Ν.Δ στον πρωτογενή τομέα.

Το καλοκαίρι του 2022 τα προβλήματα εντάθηκαν λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της συνεχιζόμενης ανομβρίας. Το πολυπόθητο και πολύπαθο έργο του φράγματος του Ασωπού, το οποίο θα έσωζε την περιοχή, ξεμπλόκαρε μετά από 40 χρόνια εξαγγελιών και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 332 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s