Δήλωση Γ. Ψυχογιού για την “περικοπή κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών”

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Γ. Ψυχογιός: “Η περικοπή κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών δείχνει την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ”

“Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά, χιλιάδες πολίτες στην Κορινθία και πανελλαδικά χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια (ΚΟΤ) Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες, το Επίδομα Στέγασης και το φοιτητικό επίδομα. Παράλληλα, επηρεάζεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας με μια κοινωνία που φτωχοποιείται ραγδαία λόγω αυξήσεων στις δαπάνες στέγασης και στα βασικά αγαθά, που έχασε λόγω πληθωρισμού το 12% των εισοδημάτων της, οι ωφελούμενες οικογένειες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) μειώθηκαν πανελλαδικά, μέσα σε 2 χρόνια κατά 30.000 περίπου κόβοντας το ΕΕΕ σε όσους η περιουσία τους ξεπερνά πια έστω και κατά ένα ευρώ τα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 96 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s