Διερευνητικές φιάσκο; Ο Ερντογάν σκληραίνει την στάση του με τον ακραίο Καλίν ενώ η Ελλάδα κατεβαίνει με τον Αποστολίδη των Γκρίζων Ζωνών και του ΕΛΙΑΜΕΠ

netakias

netakias.com

Ξεκίνησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας–Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι στέλνοντας στις συνομιλίες και τον εκπρόσωπο της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος υποδέχτηκε μάλιστα και την ελληνική αποστολή στο Γραφείο Εργασίας του Ντολμά Μπαχτσέ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και εκ των στενότερων συνεργατών του. Η Γαλάζια Πατρίδα είναι ένα σχέδιο που συνεκπόνησαν Γιαϊτζί,  Καλίν και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ιμπραήμ Καλίν κατηγορεί ακόμη την Ελλάδα πως χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα εργαλειοποιεί την Ε.Ε κι αυτό είναι μια λανθασμένη στρατηγική. Το να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάζοντας την Ε.Ε ως εργαλείο είναι μια προσέγγιση που από το ξεκίνημα της είναι καταδικασμένη τα αποτύχει. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την στρατηγική αυτή και να σταματήσει τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις, λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις από την ΕΕ…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 945 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s