ΚΕΕΛΠΝΟ: Εξαιρετικά ενδιαφέρον το επιχείρημα περί «λογιστικής διαφοράς». Το ίδιο χρησιμοποιήθηκε και στην δίκη του Αλ Καπόνε.

Olympia.gr

Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, μαύρη τρύπα ύψους 90 εκατομμυρίων € εντοπίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει ταυτοποίηση ή έλεγχος των δαπανών που συμπεριλήφθησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν δαπάνες του κέντρου, οι οποίες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, κριθούν καταχρηστικές, εικονικές ή δόλιες, τότε η μαύρη τρύπα αυτή θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από την αντιπολίτευση μόλις έγινε γνωστό το πόρισμα. Έγινε λόγος για «λογιστική διαφορά»!

Η λογιστική διαφορά είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις διαφοράς αμελητέων ποσών, ή σε περιπτώσεις όπου εκκρεμούν παραστατικά τα οποία δεν έχουν εισαχθεί στο λογιστικό σύστημα μιας επιχείρησης. Αυτό φυσικά, είναι ένα θέμα που επιλύεται μέσα σε ελάχιστες ημέρες, και όχι 11 χρόνια αναδρομικά αφού ο έλεγχος ξεκίνησε από το 2007.

Ο όρος της λογιστικής διαφοράς για τέτοιο κολοσσιαίο ποσό, χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Αλ Καπόνε, ίσως η…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 385 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε